Ruud Hooiveld

Als mede-eigenaar van Hooiveld & Partners richt mijn werk zich op het trainen en coachen van mensen met werk- en levensvraagstukken. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het coachen van mensen met Perfectionisme, Stress en Burn-out.

Op projectbasis werk ik freelance voor diverse organisaties. Zo ontwikkel en geef ik b.v. trainingen ''omgaan met agressie'' bij het Erasmus Medisch Centrum en ben ik trainer, mentor en examinator in de coach opleidingen van BGL & Partners. Tevens ben ik bij deze organisatie mede ontwikkelaar, trainer en mentor van de opleiding tot ouderencoach.

Mijn carrière is begonnen op 17 jarige leeftijd met één van mijn passies: koken. Tijdens mijn werkervaring in de keuken heb ik alle benodigde opleidingen gevolgd en ontwikkelde mijn functie hierin mee, tot ik uiteindelijk manager werd. Ook heb ik tijdens deze periode een docenten opleiding gevolgd.

Tijdens mijn jarenlange ervaring als (interim-) manager van grote keukens binnen de gezondheidszorg, merkte ik dat mijn interesse steeds meer verschoof van het operationele management naar het managen en begeleiden van mensen. Tijdens gesprekken met (vaak oudere) cliënten kreeg ik steeds meer inzicht in hun belevingswereld en hoe zij hun leven zin konden geven binnen de veranderende context.

Omdat ik merkte dat mijn behoefte aan verdieping in "wat mensen beweegt" hierbij niet voldoende werd vervuld, besloot ik de post HBO Trainers- en Coach opleidingen bij BGL te gaan volgen, om me daarna als zelfstandig trainer en coach te vestigen. Als verdieping heb ik me bij BGL gespecialiseerd in Vitaliteitscoaching en Leiderschapsontwikkeling.

Daar ik tijdens gesprekken regelmatig ik aanraking kwam met cliënten die zich vaak aanpasten aan wensen van anderen en daardoor over hun eigen grens gingen, ben ik me gaan specialiseren in het coachen van Perfectionisme en Burn-out. Hiervoor heb ik een opleiding gevolgd aan het "Ontwikkelings Instituut" in België omdat deze werken met volgens de unieke "OCP methode", die gericht is op het onbewuste. De veranderingen vinden hierdoor plaats op een "dieper" niveau van het brein en zijn daardoor effectiever.

In mijn werkzaamheden houd ik van een no-nonsense aanpak en weet vaak snel tot de kern door te dringen. Vanuit een flexibele basishouding kan ik daarbij een goede balans creëren tussen theoretische kaders en praktische invulling. Daarbij staat respect voor het individu centraal waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen en zich open kunnen stellen en reflecteren op hun eigen handelen.

Favoriete spreuk: Echte verandering begint bij jezelf....  


Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Neem contact op met ons om de mogelijkheden voor u te bespreken!

Neem contact op